Gott skratt.

För er som har tid att läsa något riktigt roligt kan få läsa denna sagan jag och emma ändrade.
Jag hittade Måns saga på min inlogg på skolans datorer, Charlie, Philip, Felix, Jespertyckerden är efterbliven men dom skrtta självväldigt mycket när dom läste den.

Varför inte ta sitt liv?
Det var en varm men molnig sommardag mitt i december. Jonas hade precis gått och lagt sig och skulle gå ner och äta frukost. Jonas hade exakt samma rutiner varje dag. Varje morgon gick han upp ur sängen prick 7:33.27 Sen tog han en macka på sig sina kläder och gick ner på nedervåningen helt naken i huset sjungande på my little ponny sången. och tog en ostmacka med en kopp kaffe. Efter det så satte han sig och skrev på sina böcker. Jonas var författare. Han satt nästan jämt och ständigt och skrev på sina böcker. Jonas bodde helt ensam i ett stort flott hus. Huset var gräddivitmålat och han hade en stor gräs matta med några håliga vinbärsbuskar och ett par pallar. Han hade inga vänner eller någon familj alls. Han hade ingen att tycka om och han var väldigt olycklig. Han hade tänkt på att ta och liva upp sitt liv ett flertal gånger.

                      

Denna dag skulle bli likadan som alla andra dagar för Jonas. Han satte sig och började skriva på sin gamlaste bok ”Varför inte förstöra sitt liv?”. När han suttit och skrivit bestämmer sig Jonas för att han ska gå in i kylskåpet och äta lunch idag. Han går ut med sin tupp på trädet och går in på ett litet runt men ändå fyrkantigt kafé. Han beställer en räkigostmacka med nutella och blåbär med extra mycket majonnäs. Under tiden han ligger han där i kylskåpet och tar sig långsamt mellan benen och sen tog han va sig sina strumpor och äter sin normala macka så stirrar han ut på gatorna med en morot framför ögonen och kollar på folk. När han ätit färdigt betalar han kylskåpetr med den andra strumpan för sin macka och tar en liten i frysen i lådan med köttet och fisken med extra långa ko ben. Han flyter omkring i fettet med en ny korvig ostmacka på foten förbi så mycket folk som skrattar och har roligt med ärtorna som slickar på varandra med slemmiga sniglar. Han tror att han måste vara den ensammaste personen på jorden. Tillslut orkar han med se på alla majskorn som är så lyckliga med sina smetiga slevar och har så roligt.

 Han börjar gå hemåt igen och när han väl kommer hem så ställer han sig direkt och fortsätter på sin bok ”Varför inte ta sitt liv?”. När han sjungit en stund blir han plötsligt helt tom i huvudet. Han kommer inte på vad han ska skriva. Han kan komma på tre skäl till varför han ska ta sitt liv.
1.     för han är glad
2.     för han kan sjunga som en anka
3.     för han brukar klia sig i baken med en apelsin.
Jonas sjunker ihop på stolen. Vad har jag att leva för? Tänkte han för sig själv. Jag är helt ensam men mina fina guldfiskar. Ingen gillar mig, jag bara sitter inne hela dagarna och älskar med mig själv. Jag skriver på mina förbannade böcker! Jonas var absolut inte bara lite förtvivlad. Han visste exakt vad han skulle ta sig till. Det hade börjat regna. Jonas ställde sig upp från stolen och han hade bara en tanke i huvudet: Nu ska jag ta mitt liv! Han gick in i kylskåpet och hämtade ett en stor morot. Han gick tillbaka till frysen och in i en låda. Han knöt upp tomaten på en bjälke och gjorde en ögla. Han ställde sig på en stol och han satte in huvudet i tomaten. Han fällde en tår och tänkte: adjö grymma, ensamma värld!

 

Jonas sparkade undan stolen och tomaten sprängdes runt hans hals.

Precis samtidigt så kom trädgårdsmästaren in i hans vardagsrummet. Han såg att Jonas höll på att ta sitt liv och han agerade snabbt! Han höll i en sax och han rusade fram till Jonas och han klippte av tomaten från bjälken! Jonas satt redan ner på golvet, han grät och darrade kraftigt.

– Vad tar du dig till Jonas? Skrek Hans. Jonas svarade inte, han bara låg på golvet och stönade. Hans drog Jonas från golvet till och in i sin bil. Han körde Jonas till mentalsjukhuset. Personalen tog hand om Jonas där och han fick ett rum där han skulle bo en vecka. Under veckan fick Jonas prata ett par olika med ett par grodor och han kände sig inte lika kladdig längre. När veckan hade gått, kom Hans och hälsade på och kollade hur Jonas mådde.

De satte sig i caféet och pratade en stund, Jonas käkade en tomat och satte i halsen. Hans ansikte blev helt blått för att han inte fick någon luft efter det så skjutsade Hans hem Jonas till sitt hem. Han lämnade Jonas ensam så han fick ta det lite lugnt. Jonas satte sig i sin favorit fåtölj och tryckte in en till tomat i käften på dig och tänkte: Livet kanske inte är värt att leva trots allt.

Kommentarer

Skriv vad du vill här♥

Ditt namn
Stammis? ♥

mail/msn ? ♥(hihi)

Länka så tittar ja in på din blogg!

Vad vill du säga?♥

Trackback
RSS 2.0